Evrende her şey tesadüf mü?
Yerçekimi veya genel olarak nesneler arasındaki etkileşim tamamen rastgele değildir. Evrenin varlığından kaynaklanan fiziksel kuvvetlere tabidir ve bu kuvvetler bilinçli olarak kontrol edilmez. Ancak, bu kuvvetlerin neden olduğu süreçler birçok tesadüf içerir.
İslama göre tesadüf var mıdır?
Rüzgarlar tesadüfen değil, Allah’ın emriyle eser. Tesadüf diye bir şey yoktur. “Tesadüf, cehaletimizi örten bir perdeden başka bir şey değildir.” (Sözler, s. 632) Bizim tesadüf sandığımız şey aslında Allah’ın iradesidir.
Her karşılaşma bir tesadüf müdür?
Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Aynı şey her duygu, her düşünce, her bakış, her algı veya her sezgi için de geçerlidir. Aslında, tersi bir tesadüf değildir. Alışveriş yaptığımız pazar, yemek yediğimiz restoran, su içtiğimiz çeşme, yürüdüğümüz kaldırım ve orada yabancı olarak geçtiğimiz insanlar.
Dünyanın oluşumu tesadüf mü?
Gezegenimizde 4 milyar yılda bir gerçekleşen bir kaza sonucu oluşmuştur, yani oldukça nadir bir olaydır.
Kainatta tesadüfe tesadüf edilmez kimin sözü?
Sokrates: Evrende tesadüf yoktur.
Hayatımıza giren insanlar tesadüf müdür?
Hayatımızdaki hiç kimse bir kaza değildir. Tüm insanlarla ruhsal bir anlaşma yaparız ve sonra bir şekilde onlarla burada buluşur ve onları hayatımıza dahil ederiz. Bunlar tamamen ilahi plandadır. Hayatımıza giren her ruhun bize karşı bir görevi vardır ve elbette biz de bunu yaparız 🫶🏻7 Aralık 2023
Tevafuk olduğunu nasıl anlarız?
“Allah” kelimesi Kuran’ın 604 sayfasının çoğunda tekrar tekrar kullanılmaktadır. Bu kelimeler ya her sayfada birinin altında, birinin üstünde, diğerinin üzerinde, birinin arkasında, bir sayfanın iki tarafında veya sayfalar arasında çökmüş olarak görünür.
Karşılaştığımız kişiler tesadüf mü?
Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Hayatınızda her zaman karşılaştığınız insanlar, kim olurlarsa olsunlar, doğru insanlardır. Tanıştığımız ve etrafımızdaki herkesin bir nedeni vardır. Ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir şeyler öğretirler.
Tesadüf olayı nedir?
Determinizmi ve nedensellik kuralını kabul etmeyen, yani her olayın bir nedeni olmadığını ya da olayların neden-sonuç zinciriyle gerçekleşmediğini varsayan görüşe göre şans ya da rastlantı; olayların herhangi bir nedene bağlı olmaksızın, rastgele meydana gelmesidir.
Şans ve tesadüf aynı şey mi?
“Şans” dediğimiz şey, bir olayın herhangi bir belirgin niyet veya sebep olmadan meydana gelmesidir. “Şans” da buna benzerdir: meydana gelme olasılığı düşük (veya düşük algılanan) olayların bir kombinasyonu. Ancak her ikisi de nihayetinde olasılık matematiğinin bir parçasıdır.
Evrende her şey sabit midir?
Herakleitos’a göre evren sürekli bir oluşum ve değişim halindedir. Her şey sürekli değişmektedir. Hiçbir şey aynı kalmaz.
Bir varlığın kendiliğinden tesadüf eseri oluşması mümkün müdür?
Evrende yer kaplayan hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır. Yaratılışında bir amaç olan bir varlığın kendiliğinden veya tesadüfen var olması mümkün değildir.
Tesadüf diye bir şey yoktur kimin sözü?
Hz. Mevlana Sözleri | Tesadüf yoktur, tesadüf vardır.
Tesadüf olayı nedir?
Determinizmi ve nedensellik kuralını kabul etmeyen, yani her olayın bir nedeni olmadığını ya da olayların neden-sonuç zinciriyle gerçekleşmediğini varsayan görüşe göre şans ya da rastlantı; olayların herhangi bir nedene bağlı olmaksızın, rastgele meydana gelmesidir.