İnternetten aldığım ürün yanlış geldi ne yapmalıyım?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca satın aldığınız bir ürünü iade etme hakkına sahipsiniz. İnternet üzerinden satın aldığınız ürünlerde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Siparişinizi 14 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeden iade edebilirsiniz.
Online alışveriş şikayetleri hangi bakanlığa yapılır?
Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü | T.C. Ticaret Bakanlığı, 17 Mart 2023
Aldığım ürün hatalı çıkarsa nereye başvurulur?
Şahsen veya avukat aracılığıyla; tüketici hakem heyetlerine başvurular şahsen, posta yoluyla veya Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) üzerinden elektronik ortamda yapılabilir. Bu konuda tüketici hakem heyetlerine sözlü başvuru mümkün değildir.
Hatalı ürünü nereye şikayet edebilirim?
ALO 175. Bakanlığımız bünyesinde kurulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı”, tüketicilerimizin sorunlarına çözüm sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözümü için başvurmaları gereken yetkili mercilere yönlendirildiği bir “çağrı merkezi” görevi görmektedir.
Aldığınız ürünün hatalı çıkması durumunda ne yaparsınız?
Evet, satın alınan malın ayıplı olduğu ortaya çıkarsa tüketiciler, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıl içinde iadesini, ayıpsız bir ürünle değiştirilmesini, ayıp oranında fiyat indirimi veya ücretsiz onarımını talep etme hakkına sahiptir. Tüketici dilediği hakkı kullanmakta serbesttir.
Aldığımız ürün hatalı çıkarsa kaç gün içinde iade edilir?
1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü, hiçbir hukuki ve cezai gerekçe göstermeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, teslimat tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.
184 şikayet edince ne olur?
Bildirim alındıktan sonra tütün ekibi derhal belirtilen adrese giderek bildirimi yerinde değerlendirir. Denetim ekibi bir ihlal tespit ederse gerekli önlemler alınır ve denetim görüntüleri ve raporları sistem üzerinden merkeze iletilir.
Alo 175’i hangi durumlarda aramalıyız?
Bakanlığımız bünyesinde kurulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı”, tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözümü için başvurmaları gereken ilgili mercilere yönlendirildikleri bir “çağrı merkezi uygulaması” olarak hizmet vermektedir.
E-ticaret firmalarını nereye şikayet edebilirim?
Şikayetiniz e-ticaret sitesi tarafından çözülemiyorsa Tüketici Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na (THH) başvurabilirsiniz. THH, tüketici haklarını korumak için kurulmuş bir kuruluştur. E-ticaret siteleri hakkındaki şikayetlerinizi THH’ye ileterek uyuşmazlıklarınızı çözebilirsiniz.
Tüketici hakem heyeti kaç TL’ye kadar 2024?
2024 yılı için uyuşmazlık değeri 104.000,00 TL (yüzdörtbin) Türk Lirası’nın altında olan tüketici uyuşmazlıklarında Bartın İl Tüketici Hakem Heyetimize başvuruda bulunulabilir.
Ayıplı mal aldığımızda neler yapmalıyız?
6502 sayılı Kanunun 11. maddesi, tüketicinin üründe ayıp bulunması halinde seçimlik haklarını düzenlemektedir. Bu seçimlik haklar çerçevesinde tüketici aşağıdaki haklara sahiptir: Müşteri, sözleşmeden cayma hakkına sahiptir ve bedelini iade alabilir, ürünü ayıpsız bir benzeri ile değiştirebilir veya ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarım talep edebilir.
İade kabul etmeyen satıcı nereye şikayet edilir?
Yaşadığınız sorunla ilgili olarak; Detaylı bilgi için lütfen bakınız.
Aldığımız ürün kusurlu çıkarsa ne yapmalıyız?
Satıcının ayıplı mal ile ilgili seçimlik haklarınızı kullanmanıza izin vermemesi halinde, satın aldığınız malın değerine bağlı olarak tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurma seçeneğiniz bulunmaktadır.
Tüketici haklarına şikayet edince ne oluyor?
Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular, başvurunun yapıldığı tarih ve sıraya bağlı olarak en geç altı ay içinde görüşülerek karara bağlanır. Başvurunun türüne göre karar süresi en fazla üç ay uzatılabilir.
Alo 130 ne işe yarar?
Ürün Güvenlik Raporu ve Şikayet Bildirimi.
Kargo yanlış ürün geldi ne yapmalıyım?
Aldığım ürün arızalıysa ne yapmalıyım? Kurye veya taşıyıcı tarafından teslim edilen ürün hasarlı, eksik veya yanlışsa ne yapmalıyım? Kargo paketinde veya ürünün kendisinde belirgin bir hasar, darbe veya kırılma varsa, kargo acentesinin bir hasar raporu hazırlamasını sağlamalısınız.
Ayıplı mal aldığımızda neler yapmalıyız?
6502 sayılı Kanun’un 11. maddesi, malın ayıplı olması halinde tüketicinin seçimlik haklarını düzenlemektedir. Bu seçimlik haklar içerisinde tüketici; Müşteri, sözleşmeden cayma, malı ayıpsız bir malla değiştirme veya ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarım isteme hakkına sahiptir.
Yanlış gelen ürün nasıl iade edilir?
Tüketici, satın aldığı ürünü 14 gün içinde açıkça belirtmeli ve mağazaya bu ürünü iade etmek istediğini yazılı olarak bildirmeli ve cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin kendisine ulaşmasından itibaren 10 gün içinde ürünü satıcıya iade etmelidir. Ürünü iade için gönderme masrafları satıcıya aittir.
İnternetten aldığım ürünler eksik ve farklı ürün geldi şikayet nereye edebilirim?
Yaşadığınız sorunla ilgili olarak; Detaylı bilgi için lütfen bakınız.